top of page

"La imaginació
   ens fa infinits"

John Muir

CREATIVATION

CHALLENGE

for a better world

Tridimensionar el sistema educatiu: Aprenentatge basat en reptes reals de creativació

Milers d'estudiants poden canviar el món proposant solucions innovadores a problemàtiques actuals del seu entorn mitjançant processos creatius. Des de la Fundació Privada per a la Creativació ens dirigim als centres educatius i els plantegem Reptes Reals relacionats amb diferents àmbits per tal d'acostar l'educació a la realitat. 

Creativation Challenge neix com a plataforma des d'on coordinar projectes de reptes reals apadrinats per organitzacions i basats en el Mètode de la Creativació.  

 

Utilitzant aquest mètode es pretén tridimensionar el sistema educatiu mitjançant noves formes d'aprenentatge per projectes. La metodologia parteix de la base educativa actual (aprendre continguts curriculars i competències bàsiques), però hi aporta quelcom més enriquidor: la creativitat i la innovació

El procediment per participar  a Creativation Challenge es fa seguint els següents passos:

01

àmbits

Seleccioneu un dels 9 àmbits de treball.

02

desafiaments

Comproveu quins són els seus grans desafiaments.

03

reptes reals

Escolliu un repte per
a donar-hi resposta.

04

metodologia

Realitzeu el vostre projecte utilitzant el mètode.

05

CONCURS

Participeu al Concurs i opteu a fantàstics premis.

la finalitat

La finalitat del projecte Creativation Challenge és aconseguir que l'alumnat adquireixi una sèrie d’eines necessàries per entendre i ser capaç d’intervenir activament  en el món en el qual està creixent. Des de la Fundació Privada per a la Creativació ens plantegem fomentar les competències considerades bàsiques pel Departament d’Ensenyament a partir dels Reptes Reals vinculats als diferents àmbits que es proposen

a la plataforma. 

el mètode

El Mètode de la Creativació és un procés ordenat i sistemàtic per a realitzar projectes a l’aula.

Conèixer i seguir les 6 fases i les diferents activitats que proposa el mètode ens ajudarà a dinamitzar un projecte des de l’anàlisi del repte fins a la presentació de la proposta o solució. Cada fase es divideix en diferents dinàmiques que permeten aplicar eines de creativitat adaptades a cada curs.

Amb el Mètode els mestres poden conèixer les bases per dinamitzar qualsevol projecte ja que les activitats i les eines apreses són fàcilment aplicables a qualsevol tipus de repte.

icona alimentació

Considerem que hi ha nou àmbits clau per posar en pràctica l'aprenentatge per projectes i contribuir a canviar el món a través de l'educació. 

icona mobilitat

Existeixen tres modalitats de participació en els reptes reals i dos nivells de dificultat en funció de la dedicació prevista. 

participació

lliure

Participar al Repte de manera autònoma, sense l'acompanyament i formació de l'equip de la Fundació Privada per a la Creativació.

Participar al Repte amb la formació docent i l'acompanyament de l'equip de la Fundació Privada per a la Creativació.

participació

guiada

L'equip de la Fundació Privada per a la Creativació dinamitza les activitats a l'aula. Els alumnes desenvolupen el projecte i els docents gaudeixen d'una formació pràctica.

participació

presencial

concurs

donem solució als reptes del futur

concurs kids change the world
Kids + Teens Change The World-03.png

Proposem als estudiants participar en un concurs on podran desenvolupar totes les seves capacitats creatives per inventar solucions als reptes del futur.

 

  • Kids Change The World: des de 5è de primària fins a 2n d'ESO

  • Teens Change The World: ESO i Cicles Formatius

Els centres finalistes rebran importants premis* en forma de dotació econòmica per invertir en potenciar la creativitat a les aules, participar en itineraris per desenvolupar el talent creatiu, material educatiu, jocs i formació especialitzada pels docents.
 

Concurs
bottom of page