top of page

educació

DESAFIAMENTS

Com podem tenir unes aules i uns espais més creatius a les escoles?

Els entorns d’aprenentatge, com l’aula, així com els diferents espais de l’escola, com el menjador, el pati o, fins hi tot, els passadissos, poden ser repensats per aprofitar-los al màxim o perquè ens ajudin a potenciar la creativitat.

Com podem fomentar l’aprenentatge pràctic i l’experimentació?

Els nens i nenes poden adquirir coneixements i habilitats de moltes maneres diferents. I si fossin ells mateixos els que ens inspiressin donant idees de com els agradaria aprendre a l’escola?

Com podem potenciar la relació de l’escola i els alumnes amb el seu entorn?

A conviure només se n'aprèn convivint i a participar, participant. Convé tenir en compte la importància de l'educació tant a l’escola com a fora i el valor afegit de les activitats que complementen la tasca escolar, en el sentit de fer ciutadans compromesos amb la societat.

Com podem  garantir la igualtat d’oportunitats?

Les grans oportunitats de la tecnologia encara no poden arribar a tothom per diversos motius: Manca de formació, dificultats econòmiques... Com podem fer més fàcil i accessible la tecnologia a les persones?

intel·ligència emocional

i educació en valors 

L'expressió i gestió de les emocions, l'autoconeixement, l'autoestima i posar en pràctica els nostres valors són claus pel creixement, i per això, el seu aprenentatge hauria d'estar integrat a l'escola.

Nº PARTICIPANTS

50

PADRÍ

smart

makers

Crear un "Espai Maker" al centre educatiu per tal que l'alumnat pugui experimentar i crear les seves propostes per resoldre reptes reals que detectin en el seu entorn proper.

Nº PARTICIPANTS

478

PADRÍ

logo-maxchief-n2ig2h8gyaizfexl5wni7p5ac1
aigua

COM TREBALLEM LES EMOCIONS D'UNA MANERA INNOVADORA?

EDUCACIÓ | REPTE ACTIU

Durant molts anys l’escola s’ha centrat a ensenyar als alumnes una sèrie d’eines i coneixements necessaris per a un futur treball basat en l’aprenentatge de certes assignatures.

 

L’aprenentatge emocional hauria d’integrar-se a l’escola de forma natural, els alumnes des de petits haurien de tenir eines per a reconèixer i gestionar les seves pròpies emocions.

Nº ALUMNES
451
PADRÍ
Additio logo-01.png
ESCOLES PREMIADES
escola montserrat (sarrià de ter)
fedac anglès (anglès)
centre escolar empordà (roses)
aula creativa

espais més creatius

EDUCACIÓ | REPTE RESOLT

Les classes on passem la major part del nostre temps a l’escola, ens semblen avorrides i poc aprofitades. Volem pensar idees per millorar les nostres aules. Donem llibertat a la imaginació dels nens i nenes perquè inventin la seva aula ideal!

Nº ALUMNES
491
PADRÍ
logo-maxchief-n2ig2h8gyaizfexl5wni7p5ac1
ESCOLES PREMIADES
Col·legi badalonèS (BADALONA)
PROPOSTES
FEDAC SANT NARCÍS (GIRONA)
aigua

reinventem el material escolar

EDUCACIÓ | REPTE RESOLT

En la història les llibretes han recollit els pensaments, esbossos i  idees de grans inventors i els han ajudat a desenvolupar la creativitat. Com podem adaptar-les al món actual?  

Nº ALUMNES
338
PADRÍ
ESCOLES PREMIADES
PROPOSTES
ESCOLA MONTSERRAT (GIRONA)
SAGRAT COR DE SARRIÀ (BARCELONA)
Maxchief-FormBytes.jpg

THE MAKERS

REVOLUTION

EDUCACIÓ | REPTE RESOLT

La cultura Maker introdueix els laboratoris d'experimentació, com un canvi en la manera de plantejar els aprenentatges, potenciant el concepte: tothom és capaç de crear qualsevol cosa per si sol.

 

Treballant conjuntament volem impulsar el moviment maker als centres educatius per tal de dissenyar i fabricar objectes que donin resposta a necessitats reals del centre.

Nº ALUMNES
571
PADRÍ
logo-maxchief-n2ig2h8gyaizfexl5wni7p5ac1
ESCOLES PREMIADES
escola mil·lenari (cardedeu)
jesuïtes del poble sec (barcelona)
col·legi badalonès (badalona)
bottom of page