top of page

Superar el bloqueig per a fer volar la imaginació

El bloqueig mental a la imaginació és un estat molt comú que tard o d’hora patim tots. Es tracta d’una frustració mental on quedes atrapat en els teus propis pensaments i no pots avançar.

Estar bloquejat no significa no ser creatiu. De ben segur que tens idees de sobres, però no les deixes sortir.

imatge representació bloqueig mental

És normal que davant d’allò desconegut, quan sortim de la nostra zona de confort i sortim de la rutina, entrem en una situació de por i inseguretat i aleshores es produeixi un bloqueig. A més, moltes vegades patim esgotament i estrès, i això també afecta la nostra imaginació i espontaneïtat.

Així doncs, com podem imaginar noves idees i superar aquestes barreres de bloqueig?

Recomanacions:

  • Trenca límits, sempre que sigui possible.

  • Troba espais per a la improvisació per acostumar la ment als canvis.

  • Crea un bon clima de treball on totes les respostes i aportacions siguin vàlides.

Activitats per alliberar la ment:

El més important per abordar el nostre repte de la manera més creativa possible, és fer-ho amb l’energia renovada i sense prejudicis. Tot seguit us presentem tres dinàmiques diferents per fer front a aquest bloqueig.

  1. Relaxació:

Tanqueu els ulls, amb música de fons, tranquil·la i suau. Un cop estiguin en silenci i calmats, proposeu-los que iniciïn un viatge amb la seva font d’inspiració. Es tracta de focalitzar tota l’atenció en una persona, un lloc, un moment, tant se val, únicament que els inspiri i els faci sentir a gust.

  1. Activitat física: Moure’ns és la forma més ràpida per descarregar la ment de tota la informació que hem anat obtenint durant tot el dia. Podem córrer, saltar, ballar... així deixarem anar totes les càrregues negatives. Un cop realitzada l’activitat ens adonarem que quan ens posem a treballar en el projecte, com que ocuparem el nostre pensament d’una forma molt diferent de la dels últims minuts, tindrem la ment lliure i renovada, i les idees fluiran de forma natural.

  2. Pensaments esbojarrats: Moltes idees que al principi semblen una bogeria, finalment esdevenen impressionants. Per aquest motiu, ens disposarem a crear una història boja. Això permetrà que els nens i nenes se sentin lliures de dir el que pensen i no tindran vergonya en aportar les seves idees i pensaments. Per fer-ho, ens posarem en rotllana i cada creativador, per torns, haurà de dir la primera paraula que li vingui a la ment, és igual si es tracta d’un animal, d’un color, un paisatge... l’important és que sigui espontani! El docent s’haurà d’encarregar d’anar escrivint cada paraula en un post-it diferent i enganxar-los tots a la pissarra. A continuació, un cop realitzada la primera ronda haureu d’anar ordenant els post-its, de la manera que considereu més convenient amb l’objectiu d’aconseguir crear una petita història encara que el resultat ens sembli una bogeria. Aquesta activitat serà un molt bon entrenament per a la fase d’imaginar el nostre repte. Després, fins i tot podrem aprofitar algunes de les idees sorgides per aproposar el “món” que tractarem a la càpsula inicial.

imatge representació bloqueig mental superat - imaginació

Estem convençuts que amb aquestes activitats, no hi haurà cap barrera que us impedeixi tenir bones idees, així doncs... a creativar!!

Entrades
destacades
Entrades recents
segueix-nos
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page