top of page

REPTES ACTIUS
CURS 2023-2024

Els Reptes Reals que es plantegen a continuació permeten afrontar una situació que presenta una dificultat o possibilitat de millora i que demana una solució, fent que l'alumnat involucri activament a resoldre situacions vinculades al seu entorn i així aprendre a partir de l'experiència i les vivències.


Per aquest curs, distingim dos grans grups de reptes que esdevenen troncals, alhora que transversals, en les competències que ha de transmetre l'educació actual: els reptes vinculats als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els reptes vinculats a la metodologia STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

Mar de Net 22-23.jpg
logo_lamardenet.png

L'objectiu del projecte és que infants i joves de les comarques del litoral gironí coneguin la tasca que desenvolupen els pescadors recollint el plàstic que troben al mar. A partir d’aquest coneixement, poder idear projectes al seu entorn proper per tal de minimitzar l’impacte humà, tenir cura i protegir el nostre mar.

ODS vinculats:

ODS-cat.png
ODS-cat.png

Impulsat per:

logos.png
Foto-SmartMakers-21-22.jpg
logo-smartmakers.png

L'objectiu del projecte és detectar una necessitat de l’entorn proper del centre educatiu i crear un espai Maker on l'alumnat pugui experimentar i crear les seves propostes per resoldre el repte detectat.

Intel·ligències desenvolupades:

logo-inteligencies-steam_visualespacial.
logo-inteligencies-steam_logicomatematic
logo-inteligencies-steam_interpersonal.p
logo-inteligencies-steam_cineticocorpora

Impulsat per:

logo-maxchief_edited.jpg
visit-palamos.jpeg
Logo TurisTic Palamos.png

L'objectiu del projecte és implicar infants i joves del municipi a realitzar propostes innovadores per convertir-lo en una referència del turisme sostenible, actiu i inclusiu emprant els avantatges de les noves tecnologies.

Intel·ligències desenvolupades:

logo-inteligencies-steam_linguistic.png
logo-inteligencies-steam_visualespacial.png
logo-inteligencies-steam_interpersonal.png
logo-inteligencies-steam_naturalistic.png

Impulsat per:

TurisTIC Palamós Logos.png
flamencos-Delta-del-Ebro.jpeg
logo turistic tarragona.png

L'objectiu del projecte és elaborar propostes per promocionar i donar a conèixer, a famílies d'arreu, un espai d'interès turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. L'alumnat haurà de convertir les seves propostes en un element comunicatiu.

Intel·ligències desenvolupades:

logo-inteligencies-steam_linguistic.png
logo-inteligencies-steam_visualespacial.png
logo-inteligencies-steam_interpersonal.png
logo-inteligencies-steam_naturalistic.png

Impulsat per:

logos tarragona.jpeg
ENUNCIAT - La Descoberta dels Valors.jpg
Còpia de LOGO - La Descoberta del Valors.png

L'objectiu del projecte és acompanyar els adolescents i joves en la descoberta i coneixement dels valors amb la finalitat d’augmentar el seu compromís per contribuir en la millora de la societat. A partir d’aquest coneixement, hauran de promoure la creació de projectes per assolir un dels dos reptes que els plantegem.

Impulsat per:

image.png
Devolución al mar de ejemplares recuperados.jpg
logo azul.png

L'objectiu del projecte és que infants i joves de les comarques de la província de Girona i de Barcelona sensibilitzin a la població local, entre altres, sobre la importància i la fragilitat dels hàbitats marins profunds i la necessitat de protegir-los. A partir d'aquesta presa de consciència, poder idear projectes al seu entorn proper per tal de tenir cura i protegir el nostre mar.

Aquesta iniciativa està impulsada pel projecte LIFE ECOREST, que compta amb la contribució financera del Programa LIFE de la Unió Europea.

ODS vinculats:

Impulsat per:

ODS-cat.png
ODS-cat.png
LifeEcorest _ LOGO+Life+Natura2000_RGB.png
Gif-Carregant.gif

AVIAT, MÉS REPTES...
ESTEM TREBALLANT PER PODER PROPOSAR-VOS MÉS OPCIONS

Sol·licita més informació sense compromís

bottom of page