reptes reals

curs 2020-2021

Els Reptes Reals que es plantegen a continuació permeten afrontar una situació que presenta una dificultat o possibilitat de millora i que demana una solució, fent que l'alumnat involucri activament a resoldre situacions vinculades al seu entorn i així aprendre a partir de l'experiència i les vivències.


Per aquest curs, distingim dos grans grups de reptes que esdevenen troncals, alhora que transversals, en les competències que ha de transmetre l'educació actual: els reptes vinculats als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els reptes vinculats a la metodologia STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

170710_∂∏OriolMolas__OML7979.jpg

Acostar els Pirineus als infants de tot Catalunya per tal que tinguin l'oportunitat de descobrir un territori natural únic i s'impliquin en la seva protecció desenvolupant propostes entorn de 3 grans reptes: la preservació de la biodiversitat, la reducció dels efectes del canvi climàtic i la desestacionalització de les activitats de muntanya.

ODS vinculats:

Impulsat per:

FGC-logo.png
Foto.png

L'objectiu del projecte és que infants i joves de les comarques del litoral gironí coneguin la tasca que desenvolupen els pescadors recollint el plàstic que troben al mar. A partir d’aquest coneixement, poder idear projectes al seu entorn proper per tal de minimitzar l’impacte humà, tenir cura i protegir el nostre mar.

ODS vinculats:

Impulsat per:

5_4.JPG

L'objectiu és descobrir un projecte social únic que millora la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat generant-los llocs de treball. Es cerquen propostes innovadores per explicar a altres infants què és la salut mental i trobar la manera de posar en valor l'aportació que iniciatives com la Fageda aporten a la societat.

ODS vinculats:

Impulsat per:

lafageda-logo.png
Maxchief-FormBytes.jpg

L'objectiu del projecte és detectar una necessitat de l’entorn proper del centre educatiu i crear un espai Maker on l'alumnat pugui experimentar i crear les seves propostes per resoldre el repte detectat.

Intel·ligències desenvolupades:

Impulsat per:

logo-maxchief_edited.jpg
Nens Mariscal.JPG

L'objectiu del projecte és elaborar propostes per promocionar i donar a conèixer, a famílies d'arreu, un espai d'interès turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. L'alumnat haurà de convertir les seves propostes en un element comunicatiu.

Intel·ligències desenvolupades:

Impulsat per:

Sol·licita més informació sense compromís:

@2020 Fundació Privada per a la Creativació

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
Logotip Fundació Creativació

C. Pic de Peguera, 15 · 17003 Girona